Termékeink:

Instant kávé 

A GRANCAFÉ instant-választékában mindenki megtalálja a neki tetsző megoldást, állandóan azonos minőségben, gyorsan, kényelmesen.

Az instant kávéink 100%-ban valódi kávéból készülnek, nincs bennük semmilyen hozzáadott adalékanyag.

Mexico legnagyobb instant-kávé gyártó vállalatától, közvetlen gyári beszállítással szerezzük be új instant kávéinkat.

Elsőként fontos tisztázni az instant kávé fogalmát és azt, hogy az instant kávé ugyanúgy valódi kávéból készül, mint a szemes kávéból készült forróital, a különbség csupán annyi, hogy az instant kávét már korábban lefőzték.

Az instant kávét, illetve magát az eljárást azért fejlesztették ki, hogy a gazdasági világválságban és a kávétúltermeléskor keletkezett többletet, pontosabban annak ízét, zamatát hosszú ideig, megbízható minőségben lehessen megőrizni.
Így született meg az 1930-as évek végére a világ első, azonnal oldódó instant kávéja.

Tehát az, hogy az instant kávénak köze sincs a kávéhoz vagy a kávécserje terméséhez, egyszerűen hamis állítás, tévhit.

Az eljárás során a kávébabokat a kívánt aroma eléréséig pörkölik, majd finomra őrlik.
Ez eddig nagyjából megegyezik az őrölt kávé készítésének eljárásával, de az őrlemény itt még nem kerül lecsomagolásra.
A hatalmas adag őrölt kávéból forró vízzel nagy mennyiségű, rendkívül erős italt főznek, amit lepárlókban besűrítenek.                                           Ezt nevezik kávélikőrnek. Ebből vonják el a vizet, hogy a végén csak az instant kávé maradjon.

A technológia, melynek során a víz elvonása megtörténik, egyben meghatározza a végterméket és a minőséget is.

A porlasztva szárítás során a kávékoncentrátumot forró levegővel együtt befújják egy hatalmas tartályba, a magas hőmérsékleten a víz elpárolog, a porított kávé pedig a tartály aljára esik. Így készül az instant kávépor.

A porkávéból a minőség további javítását agglomerálással lehet elérni. Ebből lesz az agglomerált instant kávé.

A legjobb minőségű és az őrölt kávéból főzött forróitalra leginkább hasonlító ízt a fagyasztva szárítás útján lehet elérni, melynek során a kávélikőrt mínusz 40°C alá hűtik, így a vízből jégkristályok keletkeznek.
Ezután kivonják a jeget a koncentrátumból, így a kamrában csak az instant kávé marad. Így készül a fagyasztva szárított vagy liofilizált instant kávé.

Egy adag kávé elkészítéséhez 1,8-2g instant kávé mennyiség szükséges, ami kilogrammonként durván 500 adag elkészítésére elegendő.
Szemes kávék esetében 1 kg szemes kávéból - az általános 8g-ot figyelembe véve - durván 125 adag kávé készíthető.

Instant kávé választékunkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy ne csak az elkészítés módjaiból adódóan építkezhessünk, hanem a két különböző kávéfajta (ARABICA, ROBUSTA) ízvilágának és jellegének megfelelően is lehetőséget adjunk a választásra.

Mutat 1 - 20 / 20
Mutat 1 - 20 / 20
;