A kávéd Te vagy!

2021.05.20.

A kávénk elárulja, milyen emberek vagyunk

Rengeteg tanulmány jelent már meg a kávéról, ami annak egészségre gyakorolt hatásait vizsgálta pro és kontra.
Ezt a vitát most nem döntenénk el, inkább foglalkozzunk azzal a témával, ami szintén a kutatások tárgya egy ideje, nevesen, hogy mit árulnak el az emberről a kávézási szokásai.

Például azt, hogy azok, akik a csészében lévő folyadékot nézik, miközben isznak belőle, többnyire befelé forduló, öntudatos, céltudatos és idealisztikus típusok, míg akik a perem felett kikukucskálnak, inkább érzékenyek mások véleményére, odafigyelnek a környezetre, gondtalanok, extrovertáltak és bizalommal teliek.
A kávézás közben lehunyt szem fájdalomról vagy kényelmetlenségről árulkodik, amit a feketeleves tud csak enyhíteni.

- "Egy feketét, legyen szíves!"
A kávéjukat feketén fogyasztók általában konzervatív, puritán típusok, akik az egyszerű és hatékony dolgokat kedvelik. De hajlamosak a csöndességre és a morózus hangulatokra, néha távolinak tűnnek és kicsit elutasítóak is. A változásra sem mutatnak túl sok hajlandóságot.

- "Egy lattét kérek!"
A tejeskávét kedvelők igénylik a kényelmet, szeretnek másoknak örömet szerezni, olvasni és megédesíteni az élet keserűségét. Önzetlenek és sokat tesznek azért, hogy másokon segítsenek, ugyanakkor túl sokfelé aprózzák szét magukat, és nem mindig törődnek megfelelően önmagukkal.

- "Milyen jeges kávéjuk van?"
Akik inkább egy jeges vagy ízesített kávét fogyasztanak szívesen, igazi felfedezők, szeretnek új dolgokat kipróbálni, és maguk határozzák meg a trendeket.
Kissé gyermekiek, spontánok és hatalmas a képzelőerejük. Ugyanakkor néha felelőtlenek, és nem hívei az egészséges döntéseknek.

- "Koffeinmentes legyen, szójatejjel, cukor nélkül"
A különleges kritériumoknak megfelelő kávét rendelők szeretnek irányítani, és gyakran önzőek, önzőek, perfekcionisták, de ugyanakkor egészségtudatosak is. Általában jó döntéseket hoznak, de ezt a rengeteg szabály betartásával és aggodalommal telve teszik.

- "Jó lesz egy sima neszkávé"
Az instant kávét fogyasztók sok szempontból konzervatívok, de szeretik a kényelmes semmittevést, az életet úgy fogadják el, ahogy van.
A részletekkel kevéssé törődnek, nem terveznek túl hatékonyan és szeretik félretenni a dolgokat.

Forrás: házipatika


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseid között:

 

Kapcsolódó termékek